fbpx
GroepsAankoopZon-header

Wie zijn we?

Stroomvloed en Volterra

Stroomvloed en Volterra zijn burger-energie-coöperaties met een ecologisch oogmerk die lid zijn van REScoop Vlaanderen, het netwerk van erkende Vlaamse burgercoöperaties. Zo zetten zowel Volterra als Stroomvloed zich in voor rationeel energiegebruik en voor het ontwikkelen van meer duurzame energie in eigen streek én in burgerhanden.

Stroomvloed en Volterra doen dit door het financieren en plaatsen van zonne-installaties voor organisaties, lokale besturen, verenigingen, scholen en bedrijven, die niet over de nodige middelen beschikken. Bij de uitvoering van projecten wordt de voorkeur gegeven om samen te werken met lokale leveranciers en installateurs om zo de lokale economie te versterken.

Verworven financiële middelen worden aangewend voor investeringen in hernieuwbare energieproductie en rationeel energiegebruik. Op die manier willen Stroomvloed en Volterra duurzame en eerlijke elektriciteit van eigen bodem in eigen beheer produceren én gebruiken.

Energie wordt aan kostprijs aan coöperanten afgeleverd terwijl door middel van infosessies ingezet wordt op informeren over en sensibiliseren tot lager energiegebruik.

We hebben dus veel gemeen, maar we blijven uniek…

Volterra is een coöperatie met een sociaal oogmerk. Dit wil zeggen dat het niet enkel onze doelstelling is om de energietransitie te versnellen, maar ook om dit op een sociaal rechtvaardige manier te realiseren. De focus die in deze opdracht gelegd wordt op de specifieke Doelgroep 3 van de MijnVerbouwPremie (eigenaars-bewoners met een laag inkomen) sluit hier dan ook perfect op aan. Deze opdracht opnemen helpt ons dan ook om een van onze hoofdmissies, het bestrijden van de energie-armoede, te realiseren.

Stroomvloed is dan weer lid van het bureau van de Nationale Raad van de Coöperatie, en wil zo actief meewerken aan het uitbouwen van coöperatief ondernemen in Vlaanderen, in België. Coöperatief ondernemen is een krachtige en duurzame vorm van ondernemen die meer aandacht verdient. Door mee te werken aan het beleid van de NRC, wil Stroomvloed een bijdrage doen die de Stroomvloed-focus overstijgt.

GroepsAankoopZon-icon1-ontzorgd-betrouwbaarGroepsAankoopZon-icon2-objectief-onafhankelijkGroepsAankoopZon-icon3-prijs-kwaliteitGroepsAankoopZon-icon4-burgersGroepsAankoopZon-icon5-budget-milieu
Ontzorgd & BetrouwbaarObjectief & OnafhankelijkPrijs & KwaliteitVoor & Door BurgersGoed voor uw budget & Goed voor het milieu